Ukrayna, askerlik yapabilecek yaştaki erkek Rus vatandaşlarına girişi yasakladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Ukrayna, askerlik yapabilecek yaştaki erkek Rus vatandaşlarına girişi yasakladı

Ukraynalı gazeteci Yuriy Butusov’a göre, Ukrayna askerlik çağındaki Rusya Federasyonu’nun erkek vatandaşlarının ülkeye girişini geçici olarak kısıtlamaya karar verdi. Kısıtlamanın 10 Şubat’tan beri yürürlükte olduğunu söylenmekte.

Butusov Facebook sayfasında yayınladığı mesajda “Kısıtlama, provokatif olayların yaşanmaması için en azından Rus Silahlı Kuvvetlerinin Ukrayna sınırlarına yakın olarak gerçekleştirdiği askeri manevralarının sonuna kadar süresiz olarak gayri resmi olarak getirildi.” dedi.

Genel olarak sınır muhafızlarının Ukrayna devlet sınırını geçen Rusları daha dikkatli ve detaylı olarak kontrol ettikleri bilinmektedir.

ABD Büyükelçiliği geçici olarak Lviv’e taşındı

Ukrayna Devlet Sınır Muhafız Teşkilatı sözcüsü Andrey Demçenko Rusların ve Belarusluların Ukrayna topraklarına girişinin kısıtlanması hakkında, sınır muhafızlarının devlet sınırını geçmeyi düzenleyen mevzuat normları tarafından yönlendirildiğini söyledi.

Demçenko “Günde düzinelerce yabancının Ukrayna’ya girişi çeşitli nedenlerle reddediliyor: Kimi ülkemizde kalış süresini aştığı için, kimi giriş yasağı nedeniyle, kimi seyahatinin amacını teyit edemediği için vb. Oradaki yabancılar da ülkemizin giriş koşullarına uyması gereken Rusya Federasyonu vatandaşları” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com