Rusya Güvenlik Konseyi, Donbass’ta atılacak adımlara karar verdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Rusya Devlet Başkanı, Donbass’taki durumu görüşmek üzere Rusya Federasyonu Güvenlik Konseyi’ni olağanüstü toplantıya çağırdı.

21 Şubat Pazartesi günü, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Federasyonu Güvenlik Konseyi’nin Donbass konusunu görüştüğü olağanüstü bir toplantı yaptı.

Rusya’nın başlangıçta Kiev ve Donbass arasındaki çelişkileri barışçıl bir şekilde çözmek için herşeyi yaptığini belirten Putin, mevcut Ukrayna makamlarının Minsk anlaşmalarını uygulamayacağını söyleyerek “Minsk önlem paketine göre gerçekten bir şey yapmayacakları herkes için açık” dedi.

Putin ve Biden, Macron’un Fransa’da görüşme teklifini kabul etti

Ukrayna makamlarını suçlayan Putin “Donbass’a karşı iki cezai operasyon gerçekleştirdiler, şimdi üçüncüsünün başlangıcı gibi görünüyor.” dedi.

Rusya Federasyonu Devlet Başkanı ayrıca, Rusya Federasyonu Güvenlik Konseyi üyelerinin, Rusya Federasyonu Devlet Dumasının “L/DNR” nin bağımsızlıklarının tanınmasıyla ilgili olarak, Rusya Federasyonu Güvenlik Konseyi üyelerinin görüşlerini dinlemeyi planladığını.” söyledi.

Putin, “Bu konular, elbette, genel olarak dünyada ve özelde Avrupa kıtasında güvenliği sağlamaya yönelik küresel sorunlarla çok yakından ilişkilidir.” dedi.

Ayrıca Rusya Federasyonu’nun Ukrayna’nın NATO’ya girmesi tehdidini bir kez daha belirtti.

Geçen hafta, Rusya Devlet Duması, kendi kendine bağımsızlıklarını ilan eden “DNR” ve “LNR” nin tanınması konusunda devlet başkanına onayına bir karar kabul etmişti.

Kremlin’deki Dostoyevski: “Kumarbaz”dan “Suç ve Ceza”ya

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Moskova’nın böyle bir adımının Rusya’nın Minsk anlaşmalarından çekilmesi anlamına geleceğini söyledi. Buna ek olarak, Verkhovna Rada, Donetsk ve Lugansk bölgelerinin geçici olarak işgal edilen topraklarında kendi kendini ilan eden varlıkların bağımsızlığının tanınmaması konusunda dünya örgütlerine çağrı yapılmasına ilişkin bir karar kabul etti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com