Putin ve Biden, Macron’un Fransa’da görüşme teklifini kabul etti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Rusya ve ABD liderlerinin zirvesinin gündemi ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov tarafından hazırlanacak.

21 Şubat Pazartesi günü Elysee Sarayı’nın basın servisi tarafından açıklandığına göre Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ABD’li mevkidaşı Joe Biden ve Rus lider Vladimir Putin‘i Avrupa’da güvenlik ve stratejik istikrar konulu bir zirve düzenlemeye davet etti. Her iki taraf da bu fikri destekledi ve Macron’un Fransa’da görüşme teklifini kabul etti.

Açıklamada, “Cumhurbaşkanı, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Sayın Joe BIDEN ve Rusya Federasyonu Başkanı Sayın Vladimir PUTIN ile görüştü.

Putin neden Ukrayna’yı işgal etmeyecek? NATO kıdemli danışmanı Harlan Ullman açıklıyor

Başkan BIDEN ile Başkan PUTIN arasında ve ardından ilgili paydaşlarla Avrupa’da güvenlik ve stratejik istikrarın tartışılması için bir zirve yapılmasını önerdi.

Başkanlar BIDEN ve PUTIN, böyle bir zirveyi prensipte kabul ettiler.” denildi.

Zirvenin gündemini ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un 24 Şubat’ta yapacakları görüşmede hazırlayacak.

Zirvenin ancak “Rusya Ukrayna’yı işgal etmezse” gerçekleşeceği kaydediliyor.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com