Ukrayna Savunma Bakanlığı, Rusya’nın saldırı senaryosunu açıkladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Savunma Bakanı Aleksey Reznikov, Rusya’nın saldırganlık senaryosunu açıklayarak, tehdit seviyesinin yüksek olduğunu söyledi. Ukrayna sınırları yakınındaki asker sayısının ise toplam olarak 147 bin olduğunu açıkladı.

Ukrayna’ya yönelik tehdidin azalmadığı ve yüksek seviyede devam ettiğini, ancak yetkililerin, davranış taktiklerini inceleyerek tüm senaryoları tahmin ettiğini belirten Reznikov “Diğer şeylerle birlikte, Rusya Federasyonu’nun kelimenin tam anlamıyla birliklerle kuşatmaya çalışacağı senaryoyu düşündük : Brest’ten Taganrog’a, karadan, geçici olarak işgal edilen Kırım bölgesinde denizden ve Moldova’nın geçici olarak işgal edilen Transdinyester bölümünden. Bu Ukrayna’nın doğusundaki şiddete benzeyecek.” dedi.

G7 ülkelerinden Rusya’ya diplomatik yolu seçmesi yönünde çağrı

Bakan, tüm bunlara siber saldırılar, sivil yapılara dönük kuşatmalar, çeşitli bahanelerle ayaklanma girişimleri gibi diğer baskı araçlarının eşlik edeceğini de sözlerine ekleyerek “Bu eylemlerin amacı Ukrayna’yı içeriden sarsmak, böylece siyasi rotamızı değiştirip AB ve NATO’dan vazgeçip, sonunda bağımsızlığımızı kaybetmek. Şimdi bu senaryoyu uygulamaya çalışıyorlar.” dedi.

Ukrayna sınırlarına yakın kaç Rus askeri var?

Reznikov, bugün Rusya Federasyonu’nun Ukrayna sınırları yakınında, 127 bin askerden oluşan kara birlikleri ile birlikte deniz ve havacılık bileşenlerinin toplamının 147 bin olduğunu söyleyerek “Bir geri çekilme görmüyoruz ve birliklerin sayısında bir azalmadan bahsedemeyiz. Şu anda hareket halinde olan birlikler eski yerlerine geri dönebilir veya başka bir bölgeye transfer edilebilir.” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com