Ukrayna’nın askeri insansız hava aracı birkaç sene içerisinde piyasada (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

15 Haziran 2021’de Kiev’de tanıtılan yeni Ukrayna askeri insansız hava aracı ACE ONE, en az üç yıl içinde operasyona hazır olacak.Uçağın projesi, teknik ve tasarım belgelerinin geliştirilmesi aşaması devam etmektedir.

Devlet Uzay Ajansı eski başkanı ve Air Combat Evolution’ın (ACE) kurucu ortağı Vladimir Usov Ukrinform ile yaptığı röportajda “Hava aracının uçuş testleri bitirilerek potansiyel olarak satılabilir aşamaya gelmesi en az 3 yıl sürecek” dedi.

Usov’a göre, şu anda uçağın projenin teknik ve tasarım belgeleri geliştirilmekte ve “kritik sistemlerin ve bileşenlerin test edilmesi” devam ediyor.

Ukraynalılar tarafından üretilecek böyle bir savaş İHA’sının maliyeti ise 10 milyon dolardan fazla.

Usov, “Bir ACE ONE drone’nun maliyeti yaklaşık 12-13 milyon dolar. Üç drone’dan oluşan bir sürü 30 milyon dolar” dedi.

Uçağın, Ukrayna’nın veya ACE ONE sistemini kullanacak başka herhangi bir ülkenin, hava sahasının korunmasını sağlaması gereken hava savunma sisteminin bir parçası yapmak için tasarlandığını söyleyen Usov’a göre araç “tek bir projede birleştirilmesi zor olan” benzersiz özellikleri birleştiriyor.

Usov, “Bir yanda ultra yüksek hız, diğer yanda düşük görünürlük, savaş koşullarında düşmana ait insansız hava araçlarına karşı büyük bir avantaj elde etmesini sağlıyor.” dedi.

Uluslararası Ukraynalı Air Combat Evolution (ACE) şirketinin 15 Haziran’da Kiev’deki Uluslararası “Silah ve Güvenlik – 2021” özel fuarında yeni bir Ukrayna askeri insansız hava aracı ACE ONE’ı sunduğu bilinmektedir.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com