Radutskiy: Ukrayna aşısızlara kısıtlamalar getirmek zorunda kalacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna yakında COVID-19 aşısı olmayan vatandaşlara kısıtlamalar getirmek zorunda kalacak. Bu durum öğretmenler, restoran çalışanları ve toplu taşıma sürücülerini etkileyebilir.

Parlamento’da Halk Sağlığı Komitesi Başkanı Mihail RadutskiyUkrayna da eninde sonunda aşısız vatandaşlara kısıtlamalar getirmek zorunda kalacak. Sağlık Bakanlığı, epidemiyolojik durumun kötüleşmesi durumunda öğretmenlerin en az %80’inin aşılandığı okulların faaliyete geçeceğini zaten duyurdu.” dedi.

Aynı zamanda Boris hastanelerinin de kurucusu olan milletvekili Radutskiy, çalışanları halkla doğrudan temas halinde olan toplu taşıma, yemek işletmeleri ve ticari veya ticari olmayan araç sürücüleri için bu tür kısıtlamalar getirmenin mantıklı olacağını öne sürerek “Ukrayna’da zorunlu aşılamadan bahsetmiyoruz … ancak çok sayıda insanla temas gerektiren işlerin aşılı çalışanlar tarafından yapılmasını talep etmek oldukça adil.” dedi.

Herkesin artık “bir sonraki koronavirüs dalgası sırasında tatil, tam zamanlı çalışma veya zorunlu kısıtlamalar” seçmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Bakanlar Kurulu henüz Ukrayna’da ek kısıtlamalar getirmeyi planlamadığını, ancak epidemiyolojik durumdaki değişikliklere bağlı olarak koşulların revize edileceğini söylemişti.

ukrhaber.com

Ukrayna, sera gazı emisyon seviyesini 1990 yılındaki değerine göre yüzde 35 azaltmayı onayladı

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com