Andrey Şevçenko, Ukrayna milli takımı ile sözleşmesinin bittiğini duyurdu.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna milli futbol takımının teknik direktörü Andrey Şevçenko, Ukrayna Futbol Federasyonu (UFF) ile beş yıllık sözleşmenin sona erdiğini ve istifa ettiğini açıkladı.

Andrey Şevçenko, Ukrayna milli takımı ile sözleşmesinin bittiğini duyurdu.

Şevçenko, Pazar günü Facebook sayfasında, “Bugün Ukrayna Futbol Federasyonu ile olan sözleşmem sona erdi, ülkenin milli takımında beş yıl geçirdim.” dedi.

UFF başkanına ve yönetim kuruluna, Ukrayna milli takımıyla çalışmaları için teşekkür etti.

Şevçenko, “Her oyuncuya, takıma katılan ve yardım eden herkese minnettarım. Destekleri ve eleştirileri için tüm taraftarlara çok teşekkürler. Birlikte futbolumuzun rekabetçi, üretken ve ilginç olabileceğini göstermeyi başardık.” dedi.

Şevçenko, Ukrayna Futbol Federasyonu İcra Komitesi tarafından oybirliğiyle 2016 yılında milli takım teknik direktörlüğüne getirildi. Şevçenko ile yapılan sözleşme, iki yıl daha uzatma olasılığı ile iki yıllığına imzalandı.

Şevçenko, Temmuz 2012’de futbol kariyerinin sona erdiğini duyurdu. Aynı yılın Kasım ayında, o zamanki UFF başkanı Anatoliy Konkov, Şevçenko’ya Ukrayna milli takımının teknik direktörü olmasını teklif etti, ancak reddetti.

Mart 2015’te Şevçenko, bir kulübün veya milli takımın teknik direktörü olarak çalışma hakkı veren bir UEFA diploması olan “PRO” – en yüksek kategoride bir antrenörlük lisansı aldı. Nisan 2015 ortalarında UFF İcra Komitesi kararı ile UFF Milli Takımlar Komitesi’nin ilk üç başkan yardımcısından biri oldu. 16 Şubat 2016’da Şevçenko, Ukrayna milli takımı teknik direktör yardımcısı oldu.

Ukrayna milli futbol takımının teknik direktörlüğü için potansiyel adaylar kimler?

Futbol 1/2/3 kanallarının direktörü Aleksander Denisov, Ukrayna milli takımının başına geçebilecek olası adayları açıkladı.

Denisov Ukrayna 24 TV kanalında yaptığı açıklamada “Bence, şimdi iki aday var: Bu Sergey Rebrov ve Miron Markeviç. Ancak kimin olacağına karar verecek olan UFF yürütme komitesinin kararını beklemeliyiz.” dedi.

ukrhaber.com

Ukrayna’da kullanılmış bir araba alırken dikkat edilmesi gerekenler

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com