Poroşenko, Vakarçuk ve Timoşenko Ukraynalıları Maidan’da toplanmaya çağırdı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

“Avrupa Dayanışma”, “Ses” ve “Anavatan” partilerinin genel başkanları, Ukraynalıları 8 Aralık’ta Maidan’a davet ediyor.

Unian ajansının verdiği habere göre, Ukrayna Milletvekili Andrey Parubi, Facebook’ta Ukraynalılara karşı yazdığı bir itiraz mesajında “Ukrayna’nın bugün karşı karşıya kaldığı zorluklar göz önüne alındığında, Norman toplantısının arifesinde, Ukrayna halkının yetkililere kırmızı çizgileri hatırlatması gerekiyor.” dedi.

Mesajında, üniter bir devlet olarak hiçbir taviz verilmemesi ve Avrupa ve Avrupa-Atlantik bölgesiyle, Kırım’ın işgal edilmesi ve iadesi ile ilgili hiçbir federasyonun olmaması gerektiğini belirtti. Ayrıca, Rus askerlerinin geri çekilmesi, yasadışı silahlı grupların silahsızlandırılması ve devlet sınırının kontrolünün kurulması da dahil olmak üzere, güvenlik ve özgür bırakma koşulları yerine getirilinceye kadar geçici olarak işgal altındaki Donbass bölgesinde seçimler şeklinde hiçbir siyasi hareketin olamayacağı da belirtildi.

Bakınız: ABD, AB ve Ukrayna delegasyonu işgal altındaki Kırım’daki baskıyı kınadı

Ayrıca, Rusya aleyhine açılan uluslararası davaların durdurulması gerekmediği belirtildi. İtirazın yazarları, “bütün Ukraynalılar, tüm devlet siyasi güçleri, kamu kuruluşları”nı 8 Aralık’ta Maidan Nezalezhnosti’ye (bağımsızlık meydanı) “birliğimizi ve Ukrayna mücadelesinde kararlılığımızı göstermeye” davet ediyor.

Ukrayna, Almanya, Fransa ve Rusya Federasyonu liderleri 9 Aralık’ta Pariste “Norman formatı”nda bir toplantı yapacaklar.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com