Poroşenko, Bartholomeos ile Ukrayna Ortodoks Kilisesi’ni görüştü

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Avrupa Dayanışma Partisi lideri ve Ukrayna’nın beşinci cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Fener Rum Patriği Bartholomeos ile bir araya geldi.

Poroşenko’ya göre, toplantı neredeyse iki saat sürdü. Taraflar, Ukrayna Ortodoks Kilisesi’nin, başta diğer Ortodoks kardeş kiliseler tarafından tanınması olmak üzere, daha fazla gelişme ve destek umutlarını tartışarak Ukrayna toplumunun birliğinin temeli olarak gördükleri Ukrayna Ortodoks Kilisesi’ni daha da güçlendirmenin ve geliştirmenin önemine dikkat çektiler.

Poroşenko “Çok sayıda konuyu tartıştık. Kendisinin ABD ziyaretinin sonuçlarından başlayarak, Başkan Biden’le görüşmesi ve Ukrayna hakkında ne konuştuklarını.” dedi.

Ukrayna’da soğuk ve kar yağışı. Sıcaklıklar -21 dereceye kadar düşecek

Buna karşılık, Patrik Bartholomeos, Petro Poroşenko ve tüm Ukrayna halkının yaklaşan noelini tebrik etti. Ayrıca ülkede barış ve refah için Ukrayna halkına dualarını iletti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com