İngiltere, Ukrayna’ya uzun menzilli topçu ve gemisavar füzeleri tedarik edecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Foto:  REUTERS

İngiltere, Ukrayna’ya uzun menzilli topçu, gemisavar füzeleri ve insansız hava araçları tedarik ederken; bu silahlar 1.3 milyar sterlinlik ek askeri yardımın üzerine tahsis edilecek.

Birleşik Krallık hükümetinin web sitesinde Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy‘nin İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile bir telefon görüşmesi yaptığı ve bu sırada tarafların Ukrayna’ya askeri destek ve küresel gıda güvenliğini ele aldığı belirtildi.

Bu silahların, son dönemde ortaya çıkan 1.3 milyar sterlinlik ek askeri yardımın üzerine tahsis edileceği kaydedildi.

The Washington Post: Rusya kaybediyor. Bu, Putin’i daha da tehlikeli hale getirebilir

Buna ek olarak, Johnson bir kez daha “Mariupol’un cesur askerlerinin sınırsız sevincini” vurgulayarak Rusya’yı herhangi bir savaş esirine haysiyet ve önemle davranmaya davet etti.

Zelenskiy ve Johnson, Rusya’nın, gelişmekte olan ülkelerde gıda fiyatlarını artıran Ukrayna’nın Karadeniz limanlarını bloke etmesini de tartıştı. Ülke liderleri, Ukrayna’nın tahıl rezervlerinin temini için önemli deniz ve karayolları açma seçeneklerini değerlendirdi ve sonraki adımlar için acil çalışmalara başlama sözü verdi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com