Polonya Başbakanı: Rusya, Kiev’e tekrar saldırabilir

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Polonya Başbakanı: Rusya, Kiev'e tekrar saldırabilir

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki’ye göre, Rus diktatör Vladimir Putin “asla pes etmiyor”, bu sebeple Ukrayna başkentini ele geçirmek için büyük bir taarruzun Mart veya Nisan ayında başlayabileceğine inanıyor.

Morawiecki Alman Bild gazetesine verdiği röportajda “Bence ne yazık ki o sadece Ukrayna’ya karşı nefretle dolu değil, aynı zamanda halkına asla pes etmeyen uzun vadeli bir oyuncu olduğunu ve Kiev’e saldıracağını bir kez daha göstermek istiyor.” dedi.

Polonya başbaşkanı, Rusya’nın 200 ila 500 bin kişiyi seferber ettiğini ve çok fazla cephaneye, çok sayıda silaha ve parasal kaynağa sahip olduğunu vurguladı.

Rusya’nın Ukrayna’ya 2-3 yönden saldırmak için mevcut kaynaklarının yeterli olabileceğine inanan Morawiecki “Rus ordusunun yeni başkomutanı Valeriy Gerasimov gibi Putin ve halkının planının Ukrayna’yı kuşatmak olduğunu düşünüyorum. Ve tüm bu planları hazırlarken, muhtemelen iki taraftan saldırması gerektiğini düşünüyor veya üç farklı yönden. Bu nedenle, Ukraynalıların Ukrayna’nın kuzeyindeki Beyaz Rusya’dan bir saldırıyı göz ardı edemeyeceklerini düşünüyorum, Kiev batıdan kuşatılacak” dedi.

Morawiecki’ye göre büyük taarruz, tüm çamur ve bataklıkların kuruduğu Mart veya Nisan aylarında başlayabilir.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com