ISW, geniş çaplı bir saldırıdan önce Putin’in taktikleri hakkında analiz yaptı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
ISW: Putin, Ukrayna'yı yok etme fikrinden vazgeçmedi

Rusya Federasyonu’nun lideri Vladimir Putin, Ukrayna komutanlığının dikkatini cephenin diğer bölgelerinden uzaklaştırmak ve aynı zamanda Ukrayna ile Rusya arasındaki sınırın kuzeydoğu bölümlerine kasıtlı olarak dikkat çekiyor. Aynı zamanda Ukraynalı “neo-Nazi oluşumları” propagandası ile kendi vatandaşlarına daha fazla korku veriyor.

Savaş Çalışmaları Enstitüsü (ISW) tarafından hazırlanan bir raporda analistler 1 Şubat’ta Putin’in Kırım, Belgorod, Bryansk ve Kursk bölgelerinde konut altyapısının restorasyonu hakkında bir toplantı düzenlediğini belirtiyor. Kremlin’in Ukrayna’nın sınır bölgelerine yönelik bombardımanının durdurulmasına öncelik verdiğini, ancak bu görevin “askeri departmanın meselesi” olduğunu kaydetti.

Analistler “Putin’in Ukraynalılar tarafından sınır bölgelerinin bombalanması tehlikesine odaklanması muhtemelen ikili bir amaca hizmet ediyor. Uzun süren savaş.” diyorlar.

Putin’in ayrıca Ukrayna güçlerini kritik ilerleme hatlarından uzaklaştırmak ve dağıtmak için koşullar belirleyebileceğini ve onları kuzeydoğu sınır bölgelerine sabitleyebileceğini de ekliyorlar.

ISW ayrıca, Belarus’tan yeni bir Rus işgalinin artık pek olası olmadığını ve Ukraynalı yetkililerin tehdidi giderek daha fazla olası görmemesi sebbeiyle Ukrayna birliklerini kuzey Ukrayna-Belarus sınırına yerleştirmek için devam eden bilgi operasyonunun geri tepiyor gibi göründüğünü belirtiyor.

ISQ “Belgorod, Bryansk ve Kursk bölgelerinden kuzey ve kuzeydoğu Ukrayna’ya sınır ötesi baskın tehdidi, muhtemelen Ukrayna’yı bu tür saldırılara karşı savunmak için bu bölgelere sınırlı birimler konuşlandırmaya zorlama ve böylece Ukrayna kuvvetlerini önümüzdeki aylarda olası bir taarruzda Rus saldırısının önüne dağıtma girişimidir.” diye vurguluyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com