Motor Sich, Defence Technologies ve Aselsan, Mi-8 helikopterlerinin modernizasyonu konusunda anlaştı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukraynalı Mi-8 helikopterleri, Türk şirketi Aselsan’dan yeni optik nişan istasyonları alacak. Aselsan ile ilgili işbirliği, geçtiğimiz günlerde İstanbul’da gerçekleşen uluslararası SAHA fuarında Ukraynalı şirketler Motor Sich ve Defense Technologies arasında gerçekleştirildi.

Anlaşma, sadece Ukrayna’da değil, uluslararası pazarda da müşteriler için helikopterlerin modernizasyonu sırasında istasyonların kurulmasını sağlıyor. Ayrıca, Ukrayna ve Türk şirketleri arasında Türk yapımı yüksek hassasiyetli havadan karaya füzelerin entegrasyonu konusunda da anlaşmaya varıldı.

Ukrayna, Birleşmiş Milletler Sözleşmesini değiştirmeyi teklif ediyor

Aselsan’ın halihazırda Baykar Ssavunma’nın ürettiği Bayraktar TB2 ve Akıncı ile keşif ve taarruz droneları için optik nişan istasyonları tedarik ettiğini belirtmekte fayda var. Özellikle, CATS istasyonu, Bayraktar TB2’nin yeni sürümlerinde Kanadalı L3Harris’ün MX-15D istasyonunun yerini aldı.

Foto: defence-ua

CATS ayrıca, yüksek hassasiyetli silahların hedefe ulaşması için güçlü bir yakınlaştırma, lazer telemetre ve lazer kanalına sahip güçlü bir termal kanala ve ayrıca otomatik izleme hedefleri işlevine sahiptir.

Ukrayna Sağlık Bakanlığı: Aşıya karşı çıkan doktorlar cezalandırılacak

Aselsan optik nişangahlarının Mi-8’e kurulması, helikopterlerin yarı aktif lazer güdümlü silahlar ile yeteneklerini önemli ölçüde artıracak ;hem gündüz hem de gece onlarca kilometre mesafedeki hedefleri tespit etme ve tanıma yeteneklerine ve ayrıca yüksek hassasiyet kullanımına katkıda bulunacaktır. .

Foto: defence-ua

Motor Sich, daha önce önümüzdeki 1.5-2 yıl içinde tüm Ukrayna MSB-2 ve MSB-8 helikopterlerinin seri üretimine başlamaya hazır olduğunu açıklamıştı .

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com