Merkez Bankası verilerine göre Ukrayna’dan yatırım çıkışı devam ediyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ocak-Mart 2021’de Ukrayna’dan net doğrudan yabancı yatırım çıkışı, 141 milyon dolarlık yeniden yatırım geliri dahil olmak üzere 301 milyon dolar olarak tahmin edildi. Yatırımların çıkışı üst üste ikinci yılda da sürüyor.

Ukrayna Merkez Bankası’nın web sitesinde bildirildiğine göre öz sermaye yatırımları (gelirden yeniden yatırıma hariç) 307 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Doğrudan yatırımcı kredilerinin net geri ödemeleri 430 milyon dolar olarak gerçekleşti.

2020 yılında mali hesaptaki sermaye çıkışı (net borç verme) 4.6 milyar dolardı (2019’da net girişler 10.1 milyar dolardı) ve çıkışlar temel olarak özel sektör operasyonlarından kaynaklanmaktadır.

-Ukrayna doğrudan yabancı yatırım girişini 2025 yılına kadar 15 milyar dolara arttırmak niyetinde.(2020 yılı sonunda çıkış 420 dolar) ve 2021 yılında Merkez Bankası doğrudan yabancı yatırım girişinde 3 milyar dolar şeklinde bir iyileşme öngörüyor.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com