Mahkeme, Poroşenko için istenilen tutuklama kararını reddetti ve önleyici tedbir kararı verdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev’deki Peçerksa Bölge Mahkemesi, eski cumhurbaşkanı ve milletvekili Petro Poroşenko için istenen tutuklama veya kefaletle serbest bırakma talebini reddetti ve kişisel yükümlülük şeklinde bir önleyici tedbir kararı verdi.

Karar bugün (19 Ocak Çarşamba) soruşturma hakimi Aleksey Sokolov tarafından açıklandı.

Hakim, “Mahkeme şu kararı verdi: Petro Poroşenko kişisel yükümlülük şeklinde bir kısıtlama tedbiri” dedi.

Buna ek olarak, mahkeme Poroşenko’ya bir takım usuli yükümlülükler atadı: ikamet yerini terk etmeme, pasaportunu teslim etme ve kendisine yapılacak olan ilk çağrıda soruşturma bürosuna gelme zorunluluğu.

Poroşenko davası görülüyor: Savcılık, 1 Milyar UAH kefalet istedi

Karar, cari yılın 19 Mart tarihine kadar geçerlidir.

Gazetecilere bir açıklama yapan Poroşenko, siyasi faaliyetlerini sınırladığı için avukatlarının bu mahkeme kararına kesinlikle itiraz edeceğini söyleyerek “İlki zaten Şubat ayının beşinde olmak üzere başlayacak olan üç yurtdışı ziyaretimin olması gözönüne alındığında, bu bir sınırlamadır. Pasaportuma el konulması siyasi faaliyetlerimi engelliyor. Kiev dışına çıkış sınırlı: bu benim iç siyasi faaliyetlerimi de engelliyor” dedi.

Savcılık mahkemeden Poroshenko’yu gözaltına almasını veya alternatif olarak 1 milyar UAH tutarında kefaletle serbest bırakmasını istemişti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com