Devlet İstatistik Servisi’ne göre 2021’de Ukraynalıların ana ölüm sebepleri

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Foto: pixabay

Geçen yıl vefat eden Ukraynalıların çoğu dolaşım sistemi ile ilişkili hastalıklar sebebiyle öldü. Covid kaynaklı ölümler ana sebep olmayıp, toplam vefatların %10’undan daha azı oldu.

Devlet İstatistik Servisi tarafından yayınlanan verilere göre Ukrayna’da geçen yıl Ocak-Ekim ayları arasında hastalıklar nedeniyle 562 bin 137 kişi öldü. Başlıca ölüm nedenleri kalp hastalığı, kötü huylu tümörler ve koronavirüs oldu. .

İstatistiklere göre, en fazla ölüm sebebi 346 bin 988 kişi dolaşım sistemi ile ilişkili hastalıklar sebebiyle oldu. Bunun 242 bin 239 kişisi koroner kalp hastalığından ötürü vefat etti..

Sağlık Bakanlığı: Ukrayna’da dört şehir “turuncu” karantina bölgesinde

İkinci sırada, on ay içinde 62 bin 060 Ukraynalının hayatını kaybetmesine sebep olan kötü huylu tümörler veya kanser oldu.

Koronavirüs kaynaklı ölümler ise üçüncü sırada yer aldı. Devlet İstatistik Servisi’ne göre, 2021 yılının ilk 10 ayında 54 bin 016 kişi enfeksiyon kurbanı oldu. Yani toplam vefatlar içerisinde koronavirüs kaynaklı ölümlerin oranı %10’un da altında oldu. Ancak Kasım ayı ile birlikte Ukrayna’da koronavirüs kaynaklı günlük vefat sayılarındaki artış dikkate alınırsa bütün yıl istatistiklerinde koronavirüs kaynaklı ölümlerin payında artış görebiliriz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com