Poroşenko davası görülüyor: Savcılık, 1 Milyar UAH kefalet istedi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’nın beşinci Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko 17 Ocak sabahı Kiev’e döndü ve şu anda Kiev Peçerska Bölge Mahkemesi’nde bulunuyor. Savcılık iddianamesinde Poroşenko için iki aylık bir tutuklama veya bir milyar grivna kefaletle ihtiyati tedbir uygulanmasını isteniyor.

Saat 11:00’de başlayan mahkeme halen devam etmekte: İki aylık bir tutuklama ya da 1 milyar UAH kefaletle ihtiyati tedbirle birlikte savcılık ayrıca Poroşenko’nun Kiev’den ayrılmaması, pasaportu teslim etmesi, elektronik kelepçe takması ve ilk talepte sorgu veya mahkemeye gelmesi konusunda ısrar ediyor.

Savcılar, bir milyar dolarlık rekor kefalet bedelini ise Poroşenko’nun özellikle ciddi bir suçtan şüphelenilmesi sebebiyle istiyor.

DBR tarafından soruşturulan ve Poroşenko’nun adının geçtiği dava, vatana ihanet, terör örgütlerine yardım ve yataklık etmekle ilgili. 2014-2015 olayları soruşturulmasında, Donbass’ın işgal altındaki bölgelerinden kömür tedariki yapması araştırılıyor.

Kiev Peçerska Bölge Mahkemesi akşam saatlerinde Petro Poroşenko için tedbir kararı duyurusunu 19 Ocak’ta saat 14:00’e erteledi.

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com