Macron: Fransa, hava savunma sistemlerini önümüzdeki haftalarda Ukrayna’ya devredecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, havadan gelecek saldırılara karşı korunmak için önümüzdeki haftalarda Ukrayna’ya radar ve uçaksavar füzesi tedarik edeceklerini söyledi.

France 2 yayınında konuşan Macron, özellikle, Rusya’nın 10 Ekim’de Ukrayna’yı kitlesel bombalaması hakkında konuşurken şunları kaydetti: “Bu, çatışmanın başlangıcından bu yana yeni bir aşama – karadan, denizden, havadan ve insansız hava araçları tarafından önemli altyapıya ve sivillere karşı gerçekleştirilen bombalamalar. (…) Rusya’nın son günlerdeki hedefi belli: Ukrayna direnişini kırmak“.

Fransa’nın bu konuda ne yapması gerektiği sorulduğunda Macron, “Başından beri bahsettiğim mantığı sürdürün ve güçlendirin: Ukrayna’yı savaşa katılmadan direnişinde destekliyoruz. Neden? Niye? Çünkü bir dünya savaşı istemiyoruz, sorumlu olmalıyız.” dedi.

Fransa ve diğer Avrupa ülkelerinin Rusya’yı tehdit etmediğini, bunun yerine silah tedarik ettiklerini, Ukrayna’nın direnmesine ekonomik ve insani yardımda bulunduklarını vurgulayan Macron, “Savaşın başlangıcından bu yana, belirli miktarda ekipman, yakıt, zırhlı araç, savunma için birçok füze ve ünlü Sezar silahları gönderdik.” dedi.

Aynı zamanda, “Aynı anda ne yapıyoruz? Bu saldırılara karşı savunmak için radarlar ve uçaksavar füzeleri. Bunu zaten yapıyoruz ve güçlendireceğiz. Radarlar ve uçaksavar füze sistemleri, özellikle onları drone ve füze saldırılarından korumak için. Önümüzdeki haftalarda bunu yapacağız.” diye ekledi.

Ukrayna’ya yardım etmenin Fransa’yı daha savunmasız hale getirip getirmediği sorusuna yanıt veren Macron, bu sorunun her seferinde ortaya çıktığını söyleyerek “İşte bu yüzden Ukraynalıların bazen toplu olarak istedikleri kadar tedarik edemiyoruz çünkü savunmamız ve doğu kanadımızın savunması için bir şeyler bırakmak zorundayız.” diye devam etti.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

Fransa’nın Avrupalı müttefiklerine yardım ettiğini, askeri birliğinin Romanya’da konuşlandığını ve NATO’nun doğu kanadındaki Fransız varlığının güçlendirilmesinin de gündemde olduğunu hatırlattı.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com