Kiev’in tüm bölgelerinde yaya geçitleri yeni güvenlik adalarıyla donatılıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev Şehir Devlet İdaresinin internet sitesinde, Kiev Şehir Devlet İdaresi Başkan Yardımcısı Aleksander Gustelev tarafından başkentin tüm semtlerinde yayalar için yeni güvenlik adaları inşa edildiği duyuruldu.

Şu anda Obolon, Solomenska gibi bölgelerde 4 yaya güvenlik adasının inşa edilmeye devam edildiğini belirten Gustelev, “Yıl sonuna kadar bölgesel yol bakım kuruluşları, Yakubovskiy, Verbitskiy, Miloslavskaya, Dreiser, Stroiteley, General Almazov, Lavrskaya, Olzhich, Koltsov Bulvarı ve diğer sokaklara bu tür rahatlatıcı trafik düzenlemelreini kurmayı planlıyor.” dedi.

Ukrayna’da kalma kurallarını ihlal edenler yeniden para cezasına çarptırılacak

Yayalara ek güvenlik sağlayan ve bir kazada yaralanma riskini azaltan trafiği yavaşlatmanın en etkili yollarından birinin güvenlik adaları olduğuna inandığını ekleyen Kiev Şehir Devlet İdaresi başkan yardımcısı, “Son 2 ayda Revutskiy, Kravchuk, General Naumov, Vasily Porik, Romain Rolland bulvarı, Lesnoy ve Mira cadde ve sokaklarında yeni güvenli adaları inşa edildi.” dedi.

Geçen yıl başkentte 62 güvenlik adası düzenlemesi yapılmıştı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com