Yangınların etkisine rağmen Türkiye’ye Ukrayna’dan turist akışı azalmadı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Tur operatörleri, yangınların kıyıdan uzaktaki bölgelerde olduğunu belirterek Türk tatil beldelerinin zaten güvenli olduğunu garanti ediyor.

Ukraynalıların yurtdışı seyahatindeki eğilimleri: Türkiye ikinci sırada

Ukraynalı turistler arasında “güvenli” statüsünü tam olarak kazanamamış ve tereddütler sürmesine rağmen, Türk otelleri fiyatları düşürmüyor.

Ukrayna turistler arasında Türkiye’ye satın alınan turlar arasında Bodrum, Marmaris’te bölgedeki şiddetli yangınlar sebebiyle % 20 düştü.

Turizm endüstrisi temsilcilerine göre, tüm yangınlar henüz söndürülmedi, ancak kalanlar tatilciler için tehdit oluşturmuyor ve yangınlar popüler tatil yerlerinden uzakta gerçekleşiyor.

Türkiye’den Ukrayna’ya gelenler için giriş kuralları bu gece değişiyor

Ukrayna Seyahat Acenteleri Birliği İcra Direktörü Pavel Grigoraş, “Charter uçuşları haftada yaklaşık 60 bin Ukraynalı turist getiriyor. Yangınlar sırasında ve şu anda kimse uçaklardan inmedi . Elbette yükleri azaldı, ancak bu geçici.” dedi.

Ayrıca, Yunanistan, Karadağ, Arnavutluk ve Kıbrıs gibi alternatif destinasyonlar için fiyatların önemli ölçüde yüksek olması nedeniyle ertelenen talebin çoğunun hala Türkiye’de gerçekleştirildiğini söylüyor.

Yangınların büyük bir etkisi olan şeyin ise turistlerin “bekleme moduna” geçmeleri olduğunu belirten “Поехали с нами” şirketinin müdürü Oleg KulikBu pazar çok esnek ve dinamiktir ve belirli bir fiyat kavramı yoktur. Göreceli olarak konuşursak, eğer turistler büyük miktarlarda herhangi bir otelde gitmek istiyorsa ve bu yangından etkilenen bir bölgedeys,e fiyatları düşürerek bunu düzenleyecekler.” diye açıkladı.

Şirketinden Türkiye’de tatilde olan yaklaşık 10 bin turist olduğunu belirten Kulik, yangınların zirvesinde iken bile, turistlerin sadece %0.1’i turlarını iptal ederken, %99.9’unun turlarına devam ettiğini belirtti.

Ukrayna’da kalma kurallarını ihlal edenler yeniden para cezasına çarptırılacak

Turistlerin en çok etkilenen bölgelerdeki bireysel otellerden diğerlerine tahliyesi vakaları olduğunu inkar etmeyen Kulik, 3 Ağustos itibariyle durumun hem turistler hem de acenteler için istikrar kazandığını belirterek “Ukraynalı turistlerin çoğunun, bu yangınlardan hiçbir şekilde etkilenmeyen diğer, daha büyük bölgelerde tatillerine devam ettiğini anlamak önemlidir. Ancak etkilenen bölgelerdeki oteller de çalışmaya devam ediyor ve tatilleri yangından etkilenmedi.” diye açıkladı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com