Kiev’de Sokaklarda Otopark Müfettişleri Göreve Başlıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

İlk aşamada 10 kişi sokaklarda devriye gezmeye başlayacak, yıl sonuna kadar park müfettişlerinin yaklaşık 90-100 kişiye ulaşması düşünülüyor.

KSCA’nın ulaştırma altyapısı departmanı müdür yardımcısı, park departmanı başkanı Dmitry Rakhmatullin tarafından açıklandığına göre ilk belediye otopark müfettişleri Kiev sokaklarında çalışmaya başlayacak.

“Müfettişler belirli bir rotada dahilinde dönüşümlü olarak Peçersk, Şevçenkovski ve Kiev’in Holosievski semtlerinde çalışacaklar. Daha fazla denetçi olduğunda kapsama alanı da genişleyecek. Arabaların çekilmesi bu aşamada polis tarafından gerçekleştirilecek. Müfettiş devriye görevinde bulunacak ve sırayla uygun olmayan şekilde park edilmiş arabaların çektirilmesiyle meşgul olacaklar. Şu anda, yasalar çekici kamyonlarla kendi başımıza çekmemize izin vermiyor ” dedi.

Park müfettişleri görevine ilişkin yeni alımlar konusunda sınavlar devam ediyor. Denetimdeki devriyelerin başlamasından sonra aktif olarak yeni personel istihdam etmeyi bekliyoruz.

Kaynak: finance.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com