Kiev’de Cumartesi’den itibaren üç haftalık sıkı karantina uygulanacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko, koronavirüsün başkentte hızla yayılmasından ötürü şehir komisyonunun ciddi karantina kısıtlamaları getirdiğini söyledi.

Belediye başkanı, “20 Mart günü 00:00’dan, yani Cuma günü geceyarısından sonra, Kiev sıkılaştırılmış karantina tedbirleri getiriyoruz; çünkü insanların sağlığını ve hayatını kurtarmamız gerekiyor.” dedi.

Kiev’deki şiddetli karantinanın yaklaşık üç hafta süreceğini vurgulayan Kliçko “Kültür kurumlarının çalışmaları yasaklanacak, sinemalar, tiyatrolar, müzeler, konser salonları kapatılacak. Alışveriş ve eğlence merkezlerinin çalışmaları, gıda marketleri, eczaneler, evcil hayvan dükkanları, hijyen ürünleri ve ev kimyasalları satan mağazalar haricinde kapatılacak.” diye vurguladı.

Buna ek olarak, kitlesel etkinlikler (eğlence, spor, kültür, reklam ve diğerleri) ve spor müsabakalarında seyircilerin bulunmasının da yasaklanacağını belirten Kliçko “Kiev’de gerçekleşecek olan bugünkü büyük futbol maçı için de geçerli.” dedi.

Yemek işletmelerinin sadece paket servis için faaliyet göstereceğini de ekledi.

Başkentin anaokullarının çalışmaya devam edeceğini ve tatillerin ardından okulların uzaktan çalışmaya geri döneceğini sözlerine ekledi.

Kliçko, “Kamu sektöründeki tüm işletmeler ve kuruluşlar uzaktan çalışmaya geçiyor, özel işletmeler de kritik altyapı işletmeleri dışında mümkün olduğunca uzaktan çalışma biçimine geçmeli.” diye vurguladı.

Başkentteki toplu taşıma araçlarının her zamanki gibi maske rejimine sıkı sıkıya bağlı kalınarak çalışacağını kaydeden Kliçko “Koltuk doluluk oranı % 50 olarak uygulanacaktır.” dedi.

Kiev’de kısıtlamalar üç hafta süreyle getirildi ve 9 Nisan’a kadar sürecek.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com