Kiev ve Lviv’de okullarda tam zamanlı eğitime geri dönüş başladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

22 Kasım Pazartesi günü itibariyle Kiev’de tüm okullarda tam zamanlı eğitim devam ederken, Lviv’de 5-11. sınıf öğrencileri tam zamanlı eğitime geri dönüyor.

Milli Eğitim ve Bilim Bakanlığı, Ukrayna'da okulların 1 Eylül'den itibaren açılacağını söyledi

Kiev belediye başkanının basın servisine göre, Kiev’de hastaneye yatış sayısında ve başkentin tıbbi kurumlarında oksijenli yatakların doluluk oranında bir azalma var.

Kiev belediye başkanı Vitali Kliçko “Başkentin sağlık kurumlarında hastaneye yatış sayısındaki azalmanın dinamiklerini ve oksijenli yatak doluluk oranlarını dikkate alan Acil Durum Komisyonu, başkentin okullarının tüm sınıflarının öğrencilerinin sıralarına geri dönmeye karar verdi.” dedi.

Başkent belediye başkanı, kararın tıp uzmanları ve virologların tavsiyelerine dayanarak verildiğini vurguladı.

JP Morgan, 2021’de Ukrayna’da reel GSYİH büyüme tahminini yüzde 2.3’e düşürdü

Buna karşılık, Lviv belediye başkanı Andrey Sadovoy 22 Kasım’da 5-11. sınıflarda tam zamanlı eğitimin yeniden başladığını duyurdu.

Ona göre, bu karar doktorlarla yapılan istişarelerden sonra alındı. Sadovoy, “çocuk hastalıkları ve hastaneye yatış istatistiklerinin düşmeye başladığını” vurguladı, ancak Lviv’in koronavirüs dalgasından çıktığını söylemek için henüz erken.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com