Hesaplar, yatlar, villalar ve arabalar: İtalya, Rus oligarkların 2.5 milyar dolarlık mal varlığını dondurdu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Hesaplar, yatlar, villalar ve arabalar: İtalya, Rus oligarkların 2.5 milyar dolarlık mal varlığını dondurdu

Şubat 2022’de savaş başlamadan önce, İtalyan tatil köyleri, oradan emlak satın alan zengin Ruslar için popüler bir oyun alanıydı.

Reuters, ülkenin merkez bankasından yapılan açıklamaya dayanarak, İtalyan hükümetinin geçen yıl Ukrayna’nın işgalinden sonra Rus oligarklarının yaklaşık 2 milyar avro (2.5 milyar dolar) malvarlıklarını dondurduğunu yazdı.

Özellikle Rus oligarkların banka hesaplarına, lüks villalara, yatlara ve arabalara AB yaptırımları kapsamında el konuldu.

İtalya merkez bankasının kara para aklamayla mücadele birimi (UIF) yıllık raporunda, rakamın Haziran ayı sonunda 2 milyar avroya yükseldiğini söyledi.

Böylece yaptırım rejimi kapsamında 80 kişiye ait yaklaşık 330 milyon avro değerindeki mali varlık da donduruldu.

Şubat 2022’de savaşın patlak vermesinden önce İtalyan tatil köyleri, Sardunya, Toskana, Ligurya kıyısı ve Como Gölü gibi prestijli yerler, mülk satın alan zengin Ruslar için popüler bir oyun alanıydı.

Varlıkları dondurulan bazı oligarklar, Rus-Özbek metalurji ve telekomünikasyon patronu Alişer Usmanov da dahil olmak üzere mahkemeye başvurdu. Nisan ayında, İtalyan mahkemesi AB’ye 80 milyon avroyu aşkın mal varlığının dondurulması kararını vermişti.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com