Kiev çevre yolu proje ihalesini Türk ortaklığı şirket aldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev Bölgesi Karayolu Servisi, 23 milyon UAH değerinde Kiev-Chop yolu ile Kiev-Odessa yolu bağlantı bölümünün inşası projesinin geliştirilmesi için Megaproject Konsorsiyumu ile bir anlaşma imzaladı.

Kiev çevre yolu proje ihalesini Türk ortaklığı şirket aldı

Kamu ihale sitesi Prozorro’dan verilen bilgide, konsolide tahmine göre, 10.34 milyon grivna tasarım geliştirme ve dokümantasyon için harcanacak. 2.54 milyon grivna ise kamulaştırma projeleri ile arazi yönetimi belgelerinin hazırlanmasına harcanacak. Mühendislik, jeodezik, mühendislik ve jeolojik araştırmalar, her biri bir buçuk milyon grivnaya mal olacak.

Ağustos ayında kurulan Megaproject Konsorsiyumu’nun başkanı Elena Roik’tir. Şirketin ortakları ise ünlü oligark Aleksandr Yaroslavskiy‘nin sahibi olduğu Institute Kharkivproekt LLC (% 50) ve 1993 yılından bu yana tasarım hizmetleri veren Türk firması MEGA Mühendislik Müşavirlik A.Ş’dir (% 50).

MEGA Mühendislik şirketi ayrıca, Ağustos ayında Harkov-Simferopol-Aluşta-Yalta yolunun toplam bedeli 10.60 milyon UAH olan teknik denetim için iki sözleşme imzalayan Insi Konsorsiyumunun ortak sahibidir.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com