ISW: Rusya Federasyonu, Batı’dan gelen yardımın gecikmesinden yararlanarak saldırıya geçebilir

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
ISW: Rusya Federasyonu, Batı'dan gelen yardımın gecikmesinden yararlanarak saldırıya geçebilir

Savaş Araştırmaları Enstitüsü’ne (ISW) göre Batılı ortaklardan gelen yardımların gecikmesi sebebiyle oluşan mühimmat, silah ve askeri teçhizat sıkıntısı, Ukrayna’daki mevcut cephe hattını daha “kırılgan” hale getirebilir.

Savaş Araştırmaları Enstitüsü raporundaYoğun bir Rus taarruzu tehditi altında olan Ukrayna için öncelikler, başka noktalarda da kırılganlıklar yaratabilir. Bu, işgalci bir ordu tarafından ani ve beklenmedik bir ilerleme sağlamak için kullanılabilir.” denildi.

Analistlere göre bu, Rus askeri komutanlığının cephenin herhangi bir bölümündeki operasyonların yoğunluğunu kendi takdirine bağlı olarak artırmasına veya azaltmasına olanak tanıyacak.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Uzmanlar, “Ukrayna kuvvetleri muhtemelen mühimmat eksikliğinden kaynaklanan sorunları, mühimmatın büyük ölçekli Rus saldırı operasyonlarının yürütüldüğü cephe bölgelerine dağıtımına öncelik vererek hafifletmeye çalışıyor” diye eklediler.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com