ISW: Putin, Rus enformasyon dünyası üzerindeki kontrolünü kaybetti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
ISW: Putin, Rus enformasyon dünyası üzerindeki kontrolünü kaybetti

Rusya Federasyonu lideri Vladimir Putin, Rusya’nın bilgi alanı üzerindeki kontrolünü kaybetmeye başladı ve onu eski haline getirmek için kontrolü ele alamayacak. Kremlin’de, siyasi seçkinlerin nüfuz için iç mücadelesi yoğunlaşıyor.

Savaş Araştırmaları Enstitüsü’nün (ISW) analistleri Rusya’nın Mokva şehrinde modern gerçekliklerde bilgi ve bilişsel savaşın pratik ve teknolojik yönleri panelinin düzenlendiğini belirtti. Panel tartışması sırasında, Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Maria Zakharova,Kremlin, Rusya’nın iç bilgi alanının merkezi kontrolü için Kremlin “seçkinleri” arasındaki mücadele sebebiyle Sovyet bilgi bürosunun modern bir eşdeğerini yaratma şeklindeki Stalinist yaklaşımı yeniden üretemez” dedi.

ISW daha önce Putin’in çevresi arasındaki iç anlaşmazlıkları vurgularken, şimdi uzmanlara göre Zakharova bu açıklamayı doğruladı.

Özellikle, Savaş Araştırmaları Enstitüsü, Dışişleri Bakanlığı sözcüsünün daha önceki birkaç ISW değerlendirmesini doğruladığına inanmaktadır:

  • Kremlin’de Putin’in yakın çevresinin önemli üyeleri arasında bir iç mücadele olduğu;
  • Putin’in zaman içinde Rus bilgi alanını büyük ölçüde diğer politikacılara devrettiği;
  • Görünüşe göre Putin, Rus bilgi alanı üzerindeki kontrolü yeniden kazanmak için kararlı adımlar atamayacak.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com