Ukrayna’da geçen yıldan bu yana 300 bin hektar mısır hasat edilmedi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Ukrayna'da geçen yıldan bu yana 300 bin hektar mısır hasat edilmedi

Ukraynalı çiftçiler bahar aylarındaki yeni ekim dönemine hazırlanıyorlar. Çiftçilere göre 420 bin futbol sahası büyüklüğündeki mısır tarlada kaldı ve geçen yıldan bu yana hasat edilmedi.

Tüm Ukrayna Tarım Konseyi (VAR) başkan yardımcısı Denis Marçuk, Ukrayna’daki tarım ürünlerinin bir kısmının geçen yıldan beri hasat edilmediğini söyledi.

Marçuk, “Geçen yıldan bu yana 300 bin hektar mısır hasat edilmedi “ dedi.

VAR’ın başkan yardımcısı mısırın neden hasat edilmediği konusunda yaptığı yorumda “Hasatın bir yerde saklanması gerekiyor, böylece bir alıcı bulunana kadar tarlada kalsın.” diye açıklarken, böyle bir durumun, ürünlerin kalitesini büyük ölçüde etkilediğini de belirtti.

Ukrayna Tarım İşletmeleri Kulübü’nde (UCAB) analist olan Maksim Gopka da “Artık herkesin geçen yılki hasadı mümkün olan en kısa sürede satma önceliği var; çünkü bir sonraki ekim kampanyasını organize etmek ve bir sonraki hasada yer açmak için fon bulmaları gerekiyor.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com