Bloobmerg: Rusya, savaş kârlarını aklamak için İngiliz firmalarını kullanıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
İngiltere, Ukrayna'daki büyükelçilik personelinin bir kısmını ve ailelerini geri çağırdı

İngiliz hükümeti, Rusya Federasyonu’nun İngiliz şirketleri aracılığıyla Ukrayna’dan elde edilen savaş gelirlerini aklamaya çalıştığından şüpheleniyor.

Yerel kolluk kuvvetleri, son yıllarda İngiltere’de kayıtlı çok sayıda hayali şirket keşfetti. Bloomberg, bunun muhtemelen kara para aklama veya vergi kaçakçılığı için yapıldığını bildirdi .

Bu firmaların yüzlercesinin yönetici listesinde Ruslar var ve Rus kontrolündeki bazı şirketler Ukrayna’daki savaşı finansal kazanç için kullanmaya çalışıyor.

Örneğin, şirketlerden biri nakliye sicillerine kayıtlı ve tahıl taşıyıcısı olarak listeleniyor, ancak gemisinin savaş sırasında Ukrayna’dan çalınan tahıl taşıdığından şüpheleniliyor. Tüm şirket yetkilileri Rus vatandaşı.

İngiliz hükümeti, dolandırıcılık, terör finansmanı ve yasadışı silah alımını kolaylaştıran Birleşik Krallık’ta kayıtlı binlerce şirkete karşı önlem alınmasına yardımcı olacak kara para aklama yasalarını güçlendirmeyi planlıyor.

Yayın, suçluların İngiliz şirketlerinin hesaplarına büyük meblağlar aktardığını ve bunları yıllarca orada tuttuklarını belirtiyor. Daha sonra ya vergi ödemekten kaçınmak için parayı başka hesaplara aktarırlar ya da gerçek varlıkları ifşa etmeyecek şekilde sahte hesaplar açarlar.

Rusya Federasyonu entrikalarını sadece Londra’da gerçekleştirmiyor. Ukrayna’da, Rus oligark Oleg Deripaska‘nın Nikolayev alüminyum fabrikasına ait 32 milyon UAH daha ele geçirildi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com