Ukrayna enerji sisteminin yüzde 50’si hasar gördü: Kayıplar 15-17 milyar avro

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Enerji sistemi milyarlarca avro değerinde doğrudan hasar aldı. Ülkede bombardımana maruz kalmayan elektrik santrali ise yok.

Ukrenergo’nun başkanı Vladimir Kudritskiy, BusinessCensor ile yaptığı bir röportajda Rusya’nın büyük çaplı saldırıları sonucunda Ukrayna’nın enerji sisteminde doğrudan kayıpların milyarlarca avroya ulaştığını söyledi. Kaba tahminlere göre, Ukrayna’daki enerji endüstrisinin %50’si hasar gördü veya yok oldu.

Ona göre, kayıpların ayrıntılı bir değerlendirmesi BM ve Dünya Bankası tarafından yapılıyor.

Sonuçlarını önümüzdeki haftalarda sunacakalarını belirten Kudritskiy “Doğrudan hasardan bahsediyorsak, o zaman milyarlarca avrodan bahsediyoruz … On milyarlarca… Kapatmalar GSYİH’da kayıplara yol açtığı için ekonomik kayıplardan da bahsedeceğiz. İşgal nedeniyle şirketimiz gelirinin yaklaşık %30’unu kaybetti. Para olarak, bu 15-17 milyar.” dedi.

Ukrayna’da tüm büyük termik santraller, tüm büyük hidroelektrik santraller ve termik santraller hasar gördü. Genel olarak ülkede zarar görmemiş büyük santral kalmadı. Aynısı düğüm ana trafo merkezleri için de geçerlidir. Bazıları 20 kez hedef alındı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com