İstihbarat: Rusya Federasyonu uzun bir savaşa hazırlanıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Rusya Federasyonu'nun çöküşü, Ukrayna'ya karşı savaşta yenilmesiyle başlayacak.

Ukrayna askeri istihbaratının gözlemlerine göre, Rusya Federasyonu uzun vadeli bir savaşa hazırlanıyor. Bu durum ülkenin ekonomisinin ve askeri-sanayi kompleksinin yeniden düzenlenmesiyle kanıtlanıyor.

Ukrayna Savunma Bakanlığı Ana İstihbarat Müdürlüğü (GUR) Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin‘in ekonomiyi ve askeri-sanayi kompleksini yeniden düzenlemek için aldığı önlemlerin, Rusya’nın sıkıyönetime geçiş hazırlığına tanıklık ettiğinin bir göstergesi olduğunu belirtti.

İstihbarat, “Rus Silahlı Kuvvetlerinin potansiyelini güçlendirmeyi ve savaşın en başında planlanan ancak Rus işgal kuvvetleri tarafından başarısız bir şekilde uygulanan operasyonları yürütmek için koşullar yaratmayı hedefliyorlar” diye açıkladı.

Rusya savaşı sürdürmek için tüm kaynakları çekmeye çalışıyor ve ayrıca işgal güçlerinin başına yeni bir komutanını (Gerasimov) atadı, bu da Kremlin’in uzun vadeli, geniş çaplı bir işgale hazırlandığını gösteriyor.

Rusya, Ukrayna’ya karşı savaşı bitirmekle ilgilenmiyor

Kiev ile müzakerelere hazır olduğuna dair sürekli beyanlara rağmen, Kremlin’in savaşı bitirmeye niyeti yok. Askeri gücünü oluşturmaya ve Rusları askere çağırmaya devam ediyor.

İstihbarat daha önce Rusya’nın yeni seferberlik dalgaları yürüteceği 2 milyon kişilik bir ordu oluşturmaya çalıştığını bildirmişti.

GUR’a göre Rus makamları 15 Ocak’ta yeni bir seferberlik ilan edebilir. Rusya’da 9 Ocak’tan bu yana askere alınanların ülkeden çıkışının kısıtlandığına dair bilgiler de var. Kremlin şimdilik bunu reddediyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com