İşgalciler Mariupol’de yaşanan salgın üzerindeki kontrolü kaybetti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Rus işgalciler, geçici olarak işgal edilen Mariupol’daki salgın durumu üzerindeki kontrolü kaybetti, bu nedenle imha ekipleri şehre geldi.

Mariupol belediye başkanının danışmanı Petro Andryuşçenko yayınladığı Telegram mesajındaKemirgenler, hamamböcekleri ve diğer potansiyel olarak tehlikeli hayvan ve böceklerle savaşmak için Rusya’dan Mariupol’a ekipler geldi.” dedi.

ISW: Rusya, Herson bölgesindeki yenilginin ardından Donetsk bölgesindeki saldırısını hızlandıracak

Ona göre bu, işgalcilerin salgın durum üzerindeki kontrolünü kaybettiğini kanıtlıyor. Sürekli biriken çöpler, çürüyen cesetler, fare ve böceklerin varlığı, özellikle hala insanlık dışı koşullarda yaşayanlar bölge halkı için potansiyel bir tehdit oluşturuyor.

Yetkili, bölgeye gelen imha ekiplerinin sayısı gözönüne alındığında, tüm bunların gerçek bir yardımdan çok bir PR etkinliği gibi göründüğünü belirtti.

Bilindiği üzere Rusya’nın saldırganlığı Mariupol’daki en büyük insani felaketlerden birine neden oldu. Düşman bombardımanı sonucunda şehir neredeyse %90 oranında yok edildi. Mariupol şu anda normal bir elektrik, su ve gaz kaynağına sahip değil. Şu anda, şehirde 100 binden fazla kişi yaşıyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com