Ukrayna filmi “Atlantis” Avrupa Film Akademisi adayları listesinde (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukraynalı yönetmen Valentin Vasyanoviç’in 2019 yapımı dramatik filmi “Atlantis”, Avrupa Oscar’ı olarak adlandırılan Avrupa Film Akademisi Ödülü’ne aday gösterildi.

Ukrayna filmi Atlantis Avrupa Film Akademisi adayları listesinde

Filmin basın servisi tarafından bildirildiğine göre “Atlantis” Avrupa Film Akademisi Ödülü aday adayları arasında! Şimdi film, ödül için adaylara oy verecek olan sinema akademisyenleri tarafından izlenecek.

Sonuçların 7 Kasım’da Sevilla’daki Avrupa Film Festivali’nde açıklanacağını belirten film yapımcıları “Her festivali veya ödülü, dünyaya Rusya ile savaşı anlatmak için bir fırsat olarak görüyoruz. Bu sefer bunu Avrupa’ya bir kez daha hatırlatabileceğiz.” diye vurgulandı..

“Atlantis” filmi, Ukrayna’nın doğusunda savaşın muhtemel sona ermesinden bir yıl sonra, 2025’te geçiyor. Filmin bağlamından, Ukrayna’nın kazandığı açıktır, ancak Donbass’taki yaşamı savaş öncesi döneme geri döndürmek çok zordur: çatışmalar doğaya çok büyük zarar vermiştir. Sular altında mayınlar bulunmakta ve tahrip edilen fabrikalar toprağı ve suyu zehirlemiştir.

8 Eylül 2019 tarihinde, Valentin Vasyanoviç‘in uzun metrajlı filmi “Atlantis” 76. Uluslararası Venedik Film Festivali’nde “Ufuklar” kategorisinde ödül kazanmıştı.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com