CIA başkanı dün Kiev’i ziyaret etti ve Zelenskiy ile görüştü

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
CIA başkanı dün Kiev'i ziyaret etti ve Zelenskiy ile görüştü

CIA Başkanı William Burns, 15 Kasım’da Kiev’i ziyaret etti ve Ukrayna Cumhurbaşkanı’nın yanısıra Ukraynalı istihbarat birimleriyle bir görüşme gerçekleştirdi.

CNN’de yayınlanan haberde üst düzey bir ABD’li yetkiliye göre Burns, Rusya’nın Kiev’e düzenlediği füze saldırıları sırasında ABD büyükelçiliğinde güvendeydi. CIA direktörünün bir aydan kısa bir süre içinde Kiev’e yaptığı bilinen ikinci ziyaret olduğunu belirtmekte fayda var.

Zelenskiy G-20 zirvesinde: Savaş hemen şimdi durdurulmalı ve durdurulabilir

CIA başkanının Ukrayna gezisi, Rus istihbaratından meslektaşı Sergey Narişkin ile Pazartesi günü Ankara’da yaptığı görüşmenin hemen ardından gerçekleşti.

CIA başkanı William Burns, Narişkin ile Ankara’da bir görüşme yapmıştı. Taraflar, başta nükleer tırmanma tehdidi olmak üzere bir dizi konuyu tartıştı.

Türkiye’de istihbarat görevlilerinin bir toplantısıyle birlikte ABD başkanı Biden, ABD’nin, ülkenin ilgili kararı olmadan Rusya ile Ukrayna konusunda herhangi bir barış müzakeresine başlamayacağını söylemişti.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com