İngiltere, Ukrayna’ya tanksavar silahları tedarik ettiğini açıkladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

İngiltere yaptığı açıklamada, Rusya’nın Ukrayna sınırına asker yığması üzerine, kendisini olası bir işgale karşı savunmasına yardımcı olmak için Ukrayna’ya tanksavar silahları tedarik ettiğini söyledi.

Reuters‘de çıkan habere göre Moskova herhangi bir saldırı planını reddediyor, ancak Moskova, Ukrayna’nın NATO’ya üyeliğini engellemek dahil olmak üzere bir dizi talep üzerinde anlaşmaya varmadığı takdirde belirsiz bir askeri harekata geçebileceğini söyledi.

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace parlamentoya verdiği demeçte, “Ukrayna’ya hafif zırhlı savunma silah sistemleri tedarik etme kararı aldık.” diyerek, ilk sistemlerin Pazartesi günü teslim edildiğini ve az sayıda İngiliz personelinin kısa bir süre için eğitim vereceğini söyledi.

İngiliz politikacıya göre Ukrayna’nın işgali birkaç gün içinde başlayabilir

Gönderilen silahların sayısını veya türünü belirtmeyen Wallace “Bunlar stratejik silahlar değiller ve Rusya’ya tehdit oluşturmuyorlar. Meşru müdafaa için kullanacaklar. Bunlar kısa menzilli …. ama yine de insanları duraklatıp ne yaptıklarını düşündürür ve tanklar Ukrayna’ya girerse, ülkeyi işgal ederse, savunma mekanizmasının bir parçası olur.” dedi.

Wallace, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu‘yu krizi görüşmek üzere önümüzdeki birkaç hafta içinde Londra’yı ziyaret etmeye davet ettiğini, ancak Rusların kabul edip etmeyeceğini bilmediğini söyledi.

Wallace, “Mevcut uçurum geniş ancak kapatılamaz değil. Diplomasinin üstün geleceğine dair umudum hâlâ devam ediyor. Bu, Başkan Putin’in seçimidir.” diye ekledi.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com