Ukrayna, koronavirüsten iyileşenleri de kendi kendine tecrit zorunluluğundan çıkarttı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna hükümeti, ülkeye girdikten sonra zorunlu izolasyona girmek zorunda kalanlar listesinde yer alan koronavirüsten iyileşen yolcuları da listeden çıkarttı.

Ukrayna, ülkeye giriş kurallarını yeniden sıkılaştırıyor, yabancılardan ek test istenecek

21 Ağustos 2021 tarihinde yürürlüğe giren kural 9 Aralık 2020 tarih ve 1236 sayılı değiştirilmiş karara yansıtılmıştır .

Güncellenen belgeye göre, COVID-19’a yakalanmış bir kişi bunu Ukraynalı veya yabancı bir COVID sertifikası ile teyit edebilecektir.

Ukrayna makamları ayrıca en az bir koronavirüs aşısı olan yabancıları zorunlu kendi kendine tecritten muaf tutmuştu. Daha önce, yalnızca Ukrayna vatandaşları COVID-19’a karşı en az bir aşı ile kendi kendini tecritten muaf tutuluyordu. Yabancıların böyle bir haktan faydalanabilmeleri için tam bir aşılama sürecini tamamlamaları gerekiyordu.

Bugün Ukrayna, yabancıların ve Ukrayna vatandaşlarının ülkeye girişine izin veriyor. Yabancıların ülkeye giriş için sigorta ve koronavirüs testi veya aşı sertifikası ibraz etmeleri gerekmektedir. Bu belgeler olmadan sınır muhafızları bir kişinin sınırı geçmesini reddedecektir.

Ukrayna vatandaşları ve sakinleri herhangi bir ek belge olmadan evlerine gidebilirler.

Ukrayna’da elektrik piyasasında fiyatlar bir ayda yüzde 50 arttı: faturaları etkileyecek mi?

Ancak yabancılar, COVID-19’a karşı en az bir aşı yaptırmamışlarsa, vatandaşlıklarına bakılmaksızın 18 yaşından büyükse VDOMA uygulaması yükleyerek kendi kendine tecrit edilmeye tabidir. Kendi kendine izolasyon, sınırı geçtikten 72 saat sonra başlar ve 10 gün sürer. PCR ile bir koronavirüs testi veya hızlı bir antijen testi yapılarak kendi kendine tecrit daha erken durdurulabilir.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com