İngiliz politikacıya göre Ukrayna’nın işgali birkaç gün içinde başlayabilir

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

İngiliz politikacı Tobias Ellwood, sadece Putin’in kendisinin bundan sonra ne yapacağını bildiğini ve herşeye gelecek hafta karar verileceğini belirtti.

Focus’da yer alan habere göre İngiliz Parlamento Savunma Komitesi başkanı Tobias Ellwood, bir işgalin yakın ve kaçınılmaz olduğundan korktuğunu söyledi. “Başkan Putin’i köşeye sıkıştırdık ve ona tek çıkış yolu bıraktık.” dedi.

Ellwood, Amerika Birleşik Devletleri ve Büyük Britanya’nın, Kremlin’in eski Sovyet cumhuriyetlerinin NATO’ya katılımını veto etme taleplerini reddetmeleri ile NATO’nun birliklerini Doğu Avrupa’dan çekmeyi de reddettiğini hatırlatarak, Putin’in köşeye sıkıştığını ve bir karar vereceğini belirtti. Ellwood, NATO’nun onun tehditlerine boyun eğmeyi reddetmesinin ardından geriye tek bir seçeneğin kaldığını da sözlerine ekledi.

Ukrayna’da ikamet adresinin beyanı ve tescili: Bilinmesi gerekenler

Ellwood’a göre, NATO daha önce bir Rus işgalinden kaçınmak için Ukrayna’da yeterli askeri teçhizatı ve askerlerini konuşlandırabiliyordu. Ancak şimdi olayların daha da gelişmesi yalnızca Putin’e bağlı ve gelecek hafta herşeyin nasıl biteceği netleşecek.

Aksi takdirde, Başkan Putin Ukrayna devletine karşı doğrudan saldırı başlatmadan önce iki kez düşünmek zorunda kalacaktı. Ancak İngiltere Parlamento Savunma Komitesi başkanı, NATO ülkelerinin bunu yapmadığına inanıyor.

Dün Rusya Savunma Bakanlığı, zırhlı araçların ve diğer askeri teçhizatın trenlere yüklendiğini gösteren görüntüleri yayınladı. Kremlin bunu, uzun mesafelere asker konuşlandırma pratiği yapacak bir “denetim tatbikatı” olarak nitelendirdi.

Amerikalı askeri analist Rob Lee, bunun muhtemelen Ukrayna sınırına gönderilen birlikler için bir kılıf olduğunu söyledi.

Kara kuvvetleriyle birlikte, Ukrayna sınırı boyunca bir Rus askeri uçağının da bölge üzerinde uçtuğu gözlemlendi. Uydu görüntüleri de askeri hastanelerin konuşlandırıldığını doğruluyor, bu da büyük bir askeri operasyonun başlamak üzere olduğunun bir işareti.

Ukrayna’da sigara içilemeyecek yerler ve bu alanlarda içenlere uygulanacak para cezaları

Daha önce Focus , Rusya’nın iskender füzelerini doğuya, muhtemelen Ukrayna sınırına kaydırıldığı da bildirilmişti.

Biden’ın ulusal güvenlik danışmanı Jack Sullivan ise, Rusya’nın özel bir militan grubunu eğittiği ve onları tam ölçekli bir işgal bahanesi elde etmek için ORDLO’da Ukrayna birlikleri kisvesi altında kullandığı konusunda da uyardı.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com