Ukrayna’da 2021 yılında yeni açılan restoran ve kafe işletmelerinin sayısı arttı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

2021 yılında Ukrayna’daki restorancılar, pandeminin henüz sona ermediği gerçeğine rağmen, kapatmaktan daha fazla sayıda yeni işletme açtı.

“Ukrayna Restoranları” Analitik Merkezi müdürü Olga Nasonova, 2021’de Kiev’de yaklaşık 150 restoran ve kafenin kapandığını ve 282 yeni restoran ve kafenin açıldığını söyledi. Yani yıl içinde başkentteki restoran ve kafe sayısı bir önceki yıla göre 132 işletme arttı.

2020 ile karşılaştırıldığında, Ukrayna genelinde restoran sayısı ise bin arttı. Böylece son bir yılda ülke genelinde yaklaşık 1,500 restoran ve kafe kapanırken 2,500 yeni işletme açıldı.

Ukrayna’da sigara içilemeyecek yerler ve bu alanlarda içenlere uygulanacak para cezaları

Yeni açılanlar arasında pahalı ve büyük restoran ve işletmelerin sayısı nispeten düşük olurken; en çok kafe ve bar açıldı.

Ukrayna’da bugün itibariyle genel olarak 600 bin cafe, restoran ve bar faaliyet göstermekte olup; 2021 yılında bu işletmelerin resmi çalışan sayısı yaklaşık olarak 800 bin kişi. Bu rakamlara kayıtdışı çalışanlar dahil değildir.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com