Ignat: Rusya yeni büyük saldırılara hazırlanıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Rusya, kamikaze dronlarla Ukrayna'ya yönelik saldırılarını artırıyor

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Hava Kuvvetleri sözcüsü Yuriy Ignat Rusya’nın, Ukrayna’ya yeni bir kitlesel bombardımana hazırlanıyor olabileceğini, Ukrayna ordusunın olası düşman saldırılarına karşı hazırlıklıklı durumda olduğunu söyledi.

Ignat “Sadece hazırlanmakla kalmıyoruz, hazırız. Çünkü 7/24 Hava Kuvvetlerinin bu savaş boyunca olağan işi bu oldu. Burada başka seçenek yok, her an herhangi bir tehdit ve herhangi bir hava saldırısı bekliyoruz.” dedi

Kiev’e yönelik çok sayıda insansız hava aracı ve füze saldırısının ardından düşmanın ara verdiğini hatırlatan Ignat, Rusların füze stoklarını yenileyerek yeni büyük saldırılara hazırlanıyor olabileceğini göz ardı etmediğini belirtti.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Ignat, “Sonsuz mühimmatları olmadığı için duraklamalar yaşadılar, sonsuz füzeleri yok. Bu yüzden tekli saldırıları artırdılar ve bunu gerçekleştiriyorlar. Dün İskenderler, bugün X-59’lar” diye ekledi.

İngiliz istihbaratı da, işgalcilerin bir aydan fazla süredir Ukrayna’ya stratejik uçaklarla ve X-101 füzeleriyle saldırmadığını belirtmişti. Bu, tam ölçekli bir savaşın başlamasından bu yana en uzun duraklama oldu.

Ukraynalı mühendisler de kış arifesinde İngiltere’de eğitimini sürdürmekte. Programın amacı olası Rus saldırılarına karşı enerji sektörünü korumak.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com