BM Genel Sekreteri dünyayı nükleer silahlardan tamamen vazgeçmeye çağırdı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Guterres, Dünyamız yeterince uzun bir süredir nükleer silahların rehinesi durumundadır ve artık bunlardan tamamen vazgeçilmelidir.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres‘in Twitter’da paylaştığı bir mesaja “Bu ölüm cihazları ne zaferi ne de güvenliği garanti ediyor. Tasarımları gereği, tek sonuçları yıkımdır. Gelin testlerin sonsuza dek sona ermesini sağlayalım ve nükleer silahları sonsuza dek tarihe gömelim” dedi.

İstanbul’dan Kiev’e giden Türk otobüsü Romanya’da kaza yaptı

Daha önce Japonya Rusya’yı Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Anlaşması (NPT) konferansının çerçeve belgesinin imzalanmasını engellemekle suçlamıştı.

Buna ek olarak, ABD Dışişleri Bakanlığı Zaporizhzhya nükleer santralinin etrafında askerden arındırılmış bir bölge oluşturulması çağrısında bulundu.

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısının Rusya’yı Zaporijya nükleer santrali çevresindeki askeri eylemleri derhal durdurmaya çağırdığını da eklemek isteriz. Sadece Ukrayna için değil, komşu ülkeler için de tehlike oluşturabilecek bir nükleer kaza ve radyasyon sızıntısı riski oluşturmaktadırlar.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com