Hem Rusya hem de Ukrayna savaşta gerilla taktiklerine daha sık başvurmaya başladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

The New York Times, her iki tarafın da cephede önemli başarılar elde edememesi sebebiyle, Rusya Federasyonu’nun Ukrayna’ya karşı başlattığı savaşta gerilla taktiklerinin daha da önem kazandığını yazıyor.

NY Times, “Konvansiyonel güçler savunma hatlarını aşmaya çalışırken, her iki taraf da giderek daha fazla şekilde gerilla taktiklerine başvuruyor” diye yazıyor.

Sabotajlardan, komando baskınlarından, hedefli tasfiyelerden, mühimmat depolarındaki patlamalardan, petrol boru hatlarından ve özellikle Rusya Federasyonu’nun birliklerine silah sağladığı demiryolları üzerinde sabotajlardan bahsedilmektedir.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Stratejik ve Uluslararası Çalışmalar Merkezi’nden analist Seth JonesUkrayna’daki savaş şu anda değişiyor. Ukrayna, Rus kuvvetlerine karşı gerilla operasyonlarının sayısını artırıyor, konvansiyonel operasyonları ise azaltıyor. Amaç binlerce kesinti sağlamak” dedi.

Demiryoluna yapılan saldırılardan birinin ardından üst düzey bir Ukraynalı istihbarat yetkilisi, Rus istihbarat teşkilatlarının partizanların her yerde olduğu gerçeğine alışması gerektiğini söyleyerek trenlerin, Sovyet tedarik sisteminin omurgası olacak şekilde tasarlandıklarını ve bu sebeple her iki taraf için de hayati önemde olduğuna vurgu yaptı.

Britanya Kraliyet Birleşik Hizmetler Enstitüsü’nden araştırma görevlisi Emily Ferris, “Bu, Rusya’yı bir asırdan fazla süredir endişelendiren bir konu; bu gerçekten uzun ve hassas demiryolu hatlarının güvenliğinin nasıl sağlanacağı” dedi.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com