Hava taşımacılığı krizi: Ukrayna, uçuş sigortası için 16.6 milyar UAH yönlendirecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Hava taşımacılığı krizi: Ukrayna, uçuş sigortası için 16.6 milyar UAH yönlendirecek

Ukrayna, hava sahasında kesintisiz uçuşları garanti etmek için 16.6 milyar UAH ayırıyor… Bu karar, yolcu hava taşımacılığı pazarındaki durumu istikrara kavuşturmaya yardımcı olacak.

Ayrılan bütçe Altyapı Bakanlığı’nın ayrı bir hesabında tutularak, ülke hava sahasında uçuş güvenliğini sağlamak için kullanılacak.

Altyapı Bakanlığı basın servisinin bildirdiğine göre, Bakanlar Kurulu 13 Şubat’taki olağanüstü toplantısında, ülkenin hava sahasında uçuş güvenliğini sağlamak için devlet bütçesinin yedek fonundan Altyapı Bakanlığı’na 16.6 milyar UAH tahsis etmeye karar verdi .

Altyapı Bakanlığı: Ukrayna üzerinde hava sahası kapalı olmayacak

Bütçe Komisyonu, yedek akçenin hacminin belirtilen miktarda artırılmasına karar verdi. Fonlar, Altyapı Bakanlığı’nın ayrı bir emanet hesabında tutulacaktır. Gerekirse sigorta şirketleri, reasürans firmaları, leasing şirketleri ve hava taşıyıcılarının uçuş güvenliğini sağlamak üzere gönderilecektir.

Başbakan Denis Şmigal ” Hükümet, Ukrayna hava sahasında kesintisiz uçuşları garanti etmek için 16.6 milyar UAH ayırıyor… Bu karar, yolcu hava taşımacılığı pazarındaki durumu istikrara kavuşturmaya yardımcı olacak ve şu anda yurtdışında olan vatandaşlarımızın Ukrayna’ya dönüşünü garanti edecek.” dedi.

Altyapı Bakanı Aleksnder Kubrakov ise, ülkenin 14 Şubat’tan itibaren finansal kiralama şirketlerinin finansal yükümlülüklerini gerçek fonlarla garanti etmeye başlayacağını vurguladı. Tahsis edilen para, en az 23 uçak için sigortalı olayları kapsamaktadır.

Bakan “Olası herhangi bir kriz durumunu önlemek için uluslararası ortaklarımız ve Ukraynalı şirketlerimizle sürekli temas halindeyiz.” dedi.

Ayrıca, Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Kirilo Timoşenko, Ukrayna üzerinde hava sahasının açık olduğunu söyledi. Avrupa Havacılık Güvenliği Ajansı, uçuşları kısıtlamak için herhangi bir tavsiyede bulunmadı. Çoğu hava yolu şirketi kısıtlama olmaksızın çalışmaya devam ediyor.

12 Şubat’ta dünyanın en büyük sigorta şirketlerinin Ukrayna havayollarına 48 saat içinde Ukrayna hava sahasındaki uçuşlar için uçak sigortasını durduracaklarını bildirmişti.

Uzmanlar, Rus birliklerinin Kiev’i ele geçirme ihtimalini değerlendirdi

SkyUp , kiraya verenlerin uçakların AB’ye hızlı bir şekilde iade edilmesini talep ettiğini söyledi. Sonuç olarak, şirketin uçuşlarından biri Kiev’e değil, Kişinev’e inmek zorunda kaldı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com