Hatırlatma: 1 Ekim’den itibaren Ukrayna’da farlar gündüzleri de açılacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Hatırlatma: 1 Ekim'den itibaren Ukrayna'da farlar gündüzleri de açılacak

1 Ekim Cumartesi günü otomobillerde farlarla ilgili kural yeniden yürürlüğe girecek. 1 Mayıs’a kadar, sürücülerin yerleşim yerleri dışında araçların farlarını açmaları zorunlu hale geliyor.

Ukrayna Devriye Polisi tarafından yapılan açıklamada “Trafik yasalarının zorunlu gerekliliklerini hatırlatırız: 1 Ekim’den 1 Mayıs’a kadar, yerleşim bölgelerinin dışındaki tüm araçlarda gündüz farlar açılmalıdır ve aracın tasarımında olmaması durumunda kısa farlar açılmalıdır.” denildi.

ABD Büyükelçiliği, vatandaşlarını acilen Rusya Federasyonu’ndan ayrılmaya ve ülkeye gelmemeye çağırdı.

Gündüz saatlerinin kısalması; yağmur, sis ve kar yağışlarının olduğu sonbahar-kış döneminde yollarda görüş mesafesinin yetersizliğine vurgu yapılarak “Bu nedenle, gündüzleri de farlar açıkken arabanın hareketini belirtmek önemlidir. Bu sayede arabanız yayalar ve diğer yol kullanıcıları tarafından görülebilecek ve kaza yapma riski de azalacaktır.” diye eklendi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com