Zelenskiy: Ukrayna, Putin ile müzakere etmeyecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Vladimir Putin ile bir arada yaşama konusunda anlaşmanın imkansız olduğunu, Ukrayna’nın başka bir Rus devlet başkanı ile diyalog yürüteceğini söyledi.

Facebook’ta yayınlanan video mesajında Zelenskiy “Ukrayna’yı güçlendirmenin ve işgalcileri topraklarından çıkarmanın yolunun barışı getireceğini” söyledi.

Ruslar, Zaporoje’ye 16 adet S-300 füzesi ateşledi; 23 sivil hayatını kaybetti

Zelenskiy Başkomutanlık Karargahı ve Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi toplantısının ardından “Öncelikle, yalnızca Ukrayna’yı güçlendirme ve işgalcileri topraklarımızdan çıkarmanın yolu barışı geri getirir. Biz bu yoldan gideceğiz. Sonrasında, Ukrayna müzakere çabalarında lider oldu ve olmaya devam ediyor. Rusya’ya her zaman eşit temelde bir arada yaşama konusunda anlaşma teklif eden ve müzakere çabalarında lider olan devletimizdi. Rusya’ya her zaman eşit, dürüst, layık ve adil koşullarda bir arada yaşama konusunda.anlaşma teklifinde bulunan devletimizdir.  Açıkçası bu, mevcut Rus lideri ile artık imkansız” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin‘in haysiyet ve dürüstlüğün ne olduğunu bilmediğini ifade eden Zelenskiy “Bu nedenle, Rusya ile müzakereler için başka bir Rus lideri ile diyaloğa hazırız” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com