Kanada da, vatandaşlarını Rusya topraklarını derhal terk etmeye çağırdı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kanada Dışişleri Bakanlığı, vatandaşlarını Rusya Federasyonu’na yapacakları seyahatlerden kaçınmaya ve halihazırda Rusya Federasyonu topraklarında bulunanları ülkeyi derhal terk etmeye çağırdı.

Kanada Dışişleri Bakanlığı tarafından dağıtılan mesajda “Kısmi seferberlik, finansal işlemlerdeki kısıtlamalar ve giderek daha sınırlı hava yolculuğu seçenekleri dahil olmak üzere Ukrayna ile silahlı çatışmanın etkisi nedeniyle Rusya’ya tüm seyahatlerden kaçının. Zaten Rusya’daysanız, ticari yollar halen açıkken ülke topraklarını terk etmelisiniz.” denildi.

ABD Büyükelçiliği, vatandaşlarını acilen Rusya Federasyonu’ndan ayrılmaya ve ülkeye gelmemeye çağırdı.

Her şeye rağmen Rusya’da kalacak olan Kanadalılardan ise “kısıtlı davranmaları” konusunda bir uyarı yapılarak “Mevcut durumla ilgili iletişimler yerel yetkililer tarafından dikkatle kontrol ediliyor. Rusya’nın Ukrayna’yı işgaliyle ilgili bilgileri tartışır, dağıtır veya yayınlarsanız ciddi sonuçlarla karşılaşabilirsiniz” dedi.

Daha önce Moskova’daki ABD Büyükelçiliği ile Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı ve diğer bazı ülkeler vatandaşlarına Rusya topraklarını terk etmeleri çağrısında bulunmuştu.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com