ABD Büyükelçiliği, vatandaşlarını acilen Rusya Federasyonu’ndan ayrılmaya ve ülkeye gelmemeye çağırdı.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Resmi açıklamada, Rusya’dan özel olarak ayrılmanın artık sınırlı yolları olduğu belirtildi.

ABD Büyükelçiliği, ülke vatandaşlarına Rusya’yı mümkün olan en kısa sürede terk etmeye çağırdı. Şu anda, ülkeden ayrılmanın sınırlı yolları olduğu belirtilerek, Amerikalılardan Rusya Federasyonu topraklarını ziyaret etmemeleri istendi.

Savaş uzarsa Ukrayna’dan göç edenlerin sayısı 5 milyona bile ulaşabilir

Açıklama Moskova’daki ABD Büyükelçiliğinin resmi web sitesinde yayınlandı.

Mesajda, “ABD vatandaşları Rusya’ya seyahat etmemelidir ve Rusya’da yaşayan veya seyahat edenler, sınırlı ticari seyahat fırsatları devam ederken Rusya’yı derhal terk etmelidir.” denildi.

Büyükelçilik, Rusya Federasyonu’ndan ayrılmak için kara yollarının hala açık olduğunu kaydetti. Ancak ticari uçuşların sınırlı olduğu ve bunlara kısa sürede binmenin genel olarak imkansız olduğu da vurgulandı. Ayrıca, ABD vatandaşlarına herhangi bir siyasi veya sosyal protestodan kaçınmaları ve bu olaylarda güvenlik hizmeti personelinin fotoğrafını çekmemeleri istendi. Amerikalılara “barışçıl toplanma ve ifade özgürlüğünün Rusya’da garanti edilmediği” hatırlatıldı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com