Emeklilerin rahat yaşadığı 44 ülke: Listede Ukrayna yok, Türkiye 42. sırada

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Fransız yatırım bankası Natixis, yeni bir Küresel Emeklilik Endeksi yayınladı. Emeklilerin en rahat yaşadığı 44 ülkenin listelendiği çalışmada emeklilerin refah ve mali güvenlik düzeyini değerlendirdi. Ukrayna listede yer almazken, Türkiye 42. sırada kendine yer buldu.

Emeklilerin Rahat yaşayadığı Ülkeler

Analistler maddi refahı, yaşam kalitesini ve sağlığı hesaba kattı. İzlanda reytingin zirvesine yerleşti. İlk 5 aynı zamanda İsviçre, Norveç, İrlanda ve Hollanda’yı da içermektedir..

Rapor, COVID-19’un ikinci dalgasının bu yılın dördüncü çeyreğinde işsizlikte daha da büyük bir artışa yol açacağını, bu da emeklilik fonlarına sağlanan gelirin de düşeceği anlamına geldiğini söylüyor. Gelirini kaybeden bazı insanlar emeklilik birikimlerini şimdiden harcamaya başladılar. Diğer bir risk de düşük banka oranlarıdır: İnsanların birikimlerini yaşlılığa kadar daha hızlı harcama ve hatta bazılarının “daha uzun yaşama” riski vardır. Yüksek kamu borcu, gelir eşitsizliği ve iklim değişikliği de emeklilerin geleceğinde önemli bir rol oynayacak.

Raporu okumak için

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com