Dünya Bankası, Ukrayna’ya tahsis edilen kredinin ilk diliminin verilmesini erteledi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Maliye Bakanı Sergey Marçenko Dünya Bankası tarafından Ukrayna’ya tahsis edilen kredinin ilk dilimi olan 350 milyon doların verilmesinin ertelendiğini belirtti.

Interfax-Ukrayna ile yaptığı röportajda Ukrayna’ya fon tahsis etme kararı Haziran ayı sonunda onaylandı, ancak fonlar henüz alınmadığını belirten Marçenko ”Onları bekliyoruz. 1 Eylül’de 2 milyar dolarlık en büyük ödemeyi yaptık ve güvendiğimiz uluslararası ortaklardan mali destek almadan kendi başımıza yaptık. Farklı senaryolara hazırız, ancak uluslararası ortaklarımızın desteğine güveniyoruz.” dedi.

Bakana göre Ukrayna, toplam 700 milyon dolarlık kredinin ilk dilimini yıl sonundan önce alacak.

Marçenko ayrıca Ukrayna’nın başlangıçta Dünya Bankası’ndan daha fazla kredi çekmeyi umduğunu açıkladı.

“Öncelikle DPL aracılığıyla 1 milyar dolardan bahsettik ancak tüm üye ülkelerden gelen çok sayıda talep nedeniyle Dünya Bankası bütçesine yüklenen önemli yükler oldu ve bu tutar 700 milyon dolara düşürüldü ve ayrı bir sosyal destek projesi oluşturuldu. şimdi sonlandırılıyor. Birikmiş harcamaların zamanında finanse edilmesinin bir garantisi olduğu için bu yıl tüm bu fonları almayı umuyoruz.” dedi.

Ukrayna, yapısal reformları finanse etme ihtiyacıyla Dünya Bankası kredisi alacak.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com