Donbass’ta tutuklu değişiminde üçüncü aşama: 19 Ukraynalı döndü

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı ofisi tarafından verilen bilgiye göre, gözaltına alınan kişileri karşılıklı olarak serbest bırakılmasının bir sonraki aşaması başladı. Ukrayna geçici olarak işgal edilen bölgelerde esaret altında olan 19 vatandaşını geri alıyor.

“Tutukluların karşılıklı olarak serbest bırakılmasının bir sonraki aşaması başladı. Ukrayna geçici olarak işgal altındaki bölgelerde esaret altında olan 19 vatandaşını geri alıyor. Halen devlette yürürlükte olan karantina kısıtlamaları göz önüne alındığında, serbest bırakılan Ukraynalılar zorunlu gözlem için gönderilecek.” denildi.

Önceki aşamalar hakkında da bilgiler verilerek “Bu Vladimir Zelenskiy‘nin çabaları ile kurtuluşun üçüncü aşaması. Birincisi geçen yıl Eylül ayında 35 Ukraynalı eve döndüğünde, ikincisi Aralık ayında 76 vatandaşın geri dönüşü ile oldu. Mevcut aşama Başkan’ın stratejisinin etkinliğini ve Aralık 2019’da Norman formatı zirvesinde varılan anlaşmalara uyumu göstermektedir.” denildi.

İşgal altındaki Kırım’da ve Rusya’da düzenlenen Ukraynalıların serbest bırakılmasıyla ilgili müzakerelerin hala sürdüğü gerçeğine dikkat çekilerek, ancak Ukrayna’nın geri döndürmeye çalıştığı kişilerin adlarının medyasında yayınlanması, serbest bırakma listelerine dahil edilmelerini zorlaştırıyor denildi.

Cumhurbaşkanlığı Ofisi, koronavirüsün yayılmasına ve küresel ekonomik krizin başlamasına rağmen, Vladimir Zelenskiy, Donbass’ta barışı sağlamak için çalışmaya devam ettiğini vurguladı.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com