Devlet İstatistik Servisi: Ukraynalıların yüzde 67’si kendisi fakir olarak nitelendiriyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ankete katılan vatandaşların sadece yüzde 1’i kendisini orta sınıf olarak tanımladı. Ancak kendisini zengin olarak tanımlayan Ukraynalılara dair bir tespit yapılamadı.

Yoksulluk

Ukrayna Devlet İstatistik Servisi (Gosstat) tarafından bildirildiğine göre Ukrayna’da, vatandaşların üçte ikisi (%67.1) kendilerini yoksul olarak tanımladı. Çoğu Ukraynalı, kendisini orta sınıfa mensup olarak görmesine izin verecek olan aylık kazancı 22 bin grivnanın üstü olarak belirledi.

Bakanlığa göre, vatandaşların %31.9’u kendilerini yoksul değil, ancak henüz orta sınıfa mensup da değil olarak tanımladı.

Sadece %1’i kendini orta sınıf olarak tanımladı. Devlet İstatistik Servisi zengin Ukraynalıların oranını tespit edemedi.

Ankete cevap veren Ukraynalıların %47’sine göre, 10 bin grivnanın altında bir gelire sahip kişi yoksul olarak görülmektedir.

Kendini orta sınıfın bir temsilcisi olarak görmesine izin veren gelirle ilgili soruyu yanıtlayanların %70.7’si ayda 22 bin grivnanın üzerinde olması gerektiğini belirtti.

Kiev’de emlak fiyatları neden artıyor ve bu artış ne kadar sürecek

Ayrıca, Devlet İstatistik Servisi’ne göre, 2020’de Ukraynalıların sadece %11.8’i tasarruf yapacak kadar gelir elde etti. Ve vatandaşların %3.2’si yeterli gıdayı bile sağlayamadı.

Ankete katılanların %48.4’ü gelirlerini kabul edilebilir olarak nitelendirdi, ancak herhangi bir tasarruf yapamadığını belirtti.

Yiyeceklere ek olarak, katılımcıların %36.6’sı temel ihtiyaçlarını karşılamaktan mahrum olduğunu belirtti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com